Saturday, June 4, 2011

kak long's big day: and the new journey begins.

assalamualaikum.

subhanallah, alhamdulillah.
jam 5 pagi waktu uk tadi,
kak long sudah selamat diijabkabulkan dengan super sweet 'abe' jepp.
ngee.
:D

waktu akad nikah, tak ada lintas langsung sebab broadband buat hal. tapi, sebelum mereka berangkat ke masjid sempat lagi skype dengan kak long. tapi che nda tak bagi wish apa pun sebab che nda cakap belum selamat kahwin lagi jadi tade apa nak wish. lepas dah selesai semuanya baru boleh wish.

jadi, ini karangan doa selamat untuk kak long ku yang tercinta.

bismillahirrahmanirrahim.
buat kak long dan bro jepp,
barakallahu lakuma wa baraka 'alaikuma
wa jama'a bainakuma fil kheir.

semoga kak long dan bro jepp bahagia sentiasa
dalam tangis juga ketawa. semoga cinta yang disemai 
akan tumbuh hingga ke syurga. semoga kalian dikurnai
zuriat soleh-solehah yang comelcomel semuanya. dan 
semoga perkahwinan ini mendapat keredhaanNya.

amin.

selamat berjihad membentuk keluarga baru yang sakinah, mawaddah wa rahmah.
:)

dah habis ucapan.
jom tengok gambar.

perhimpunan keluarga tuan hamidah
sebelum berangkat ke masjid.

mama tolong kak long bersiap.

jam terakhir sebelum naik pangkat jadi puan.

ijab dan kabul.

love birds.

heartbeats. 

perkahwinan bukan sahaja mengikat
pasangan mempelai, tetapi menyatukan
dua keluarga.
:)

sekian sahaja liputan perkahwinan 
puan nurul farah nadia dan encik dzaffri redza.

p/s:
saya nak buat liputan perkahwinan nur farah azwa pulak.
bila? bila?
:p

8 comments:

cik nur farah azwa (: said...

erk, xyah buat liputan pun xpe.. bkan ape.. xnk la susahkan sbb mesti time tuh puan fatin marini ngah busy lyan kerenah aisyah & fatimah. :DD hehe

fatinmarini said...

tade maknanya. kena la dua dok? hahaha. ngeng dah la budok ni.

oo. memulangkan paku buah keras ya? padahal.. report mama! xD

cik nur farah azwa (: said...

haha betul la kan? kan2? eh2.. lupe nk letak sorang lagi.. zulaikha.. hehe. :D

fatinmarini said...

tak betul. tak betul. tin oyap dah ke mama hari tu tin tunggu yah dulu. wee. :p

Liyanadiba said...

happy for her.malin selalu cite psal k.long (:

Cik nur farah azwa (: said...

Hoho.. Manede, yah tok sey.. Tggu Mayeeni dlu.. Bnyak komitmen len ag.. Lgpun, yah dop excited mcm myeeni..

Shahril said...

awat gatai ngat nih?

fatinmarini said...

diba:
hee. malin tu pasal semua orang pun dio citer. ^^

payyash:
ado lagi budok ni. ish3. tengok tu abah marah dah tu. gi buka buku. kecek kawenkawen ni pokkam. mayeeni excited sebab kak long nak kawen ja. abes dah majlis, tadop doh la hok excitednya.