Tuesday, December 29, 2009

my super-charming-beloved boyfriend. :D

introducing...

.
.
.

nik abdul hamid bin nik hamidi

characteristics:

*cute
*charming
*sweet voice
*he has dimples
*bubbly
*playful
*i love him
*he loves me too
*oh, not to be forgotten, he is one year old.



.adorable big sparkling eyes.


.aaa~ cute little teeth.


.us.

so, that is him - my super-charming-beloved boyfriend.
hee~
;D

Sunday, December 27, 2009

mama saya pesan..

mama saya pesan..
anak gadis harus jadi macam merpati.
senang didekati.
tapi bila cuba ditangkap,
ia akan lari.

mama saya pesan..
anak gadis harus baik budi pekerti.
akhlak dijaga.
maruah dipelihara.

mama saya pesan..
anak gadis harus menjaga pergaulan.
berkawan biar ramai.
tapi masih ada batasan.

mama saya pesan..
anak gadis harus berdikari.
hidup ini memang banyak cabaran.
tapi selagi benyawa,
jangan pernah putus asa.

mama saya pesan..
dunia itu memang indah..
tapi akhirat lebih indah..
oleh itu, kejarlah keindahannya secara selari.
untuk mendapat kebahagiaan yang hakiki.

Saturday, December 26, 2009

less.

lately, i've found great changes in me. a real great ones which really fascinates me.
let's check them out!

*less eating.
i eat less these days to avoid my weight from going astray.

*less fooling around.
hey, this is great. it means that somehow my maturity does grow parallel to my age. no doubt. heh.

*less stalking.
haha. deep wont believe this, i guess. but i swear you. i've got less interest in stalking people. finally, the addiction which i thought to be the incurable one has finally been cured - without me entering any rehabilitation centre. but err..nowadays, there's few who have become my new target. still, i don't stalk them as often as how i used to. fuhh.. *relief sigh*

*less interest in fb-ing.fs-ing.ym-ing.plurking.
i've lost interest in fs and ym sometimes ago. so there's no blurb there. however, losing interest with the wow-you-are-so-cool-fb is wow-that-is-damn-great achievement for me. as for plurking, thank you to the bad internet connection. i've lost interest in plurking often because of it. i miss my plurk friends though. :')


there's some more. but then, i'll just keep them to myself. hee~

bomoh situ sana sini.

kenapa manusia jumpa bomoh?

a) mengubat penyakit
b) minta pendinding
c) nak pakai susuk
d) nak bomohkan orang lain
e) saya tak taw apa lagi dah sebab saya tak pnah pun g jmpa bomoh

.
.

ok, saya taw. ini topik yang sangat kritikal. silap bicara, boleh binasa. tapi, saya memang nak tulis jugak pendapat peribadi saya tentang hal ni - kenapa manusia jumpa bomoh sebab (d)?

kalau manusia pergi jumpa bomoh untuk tujuan d:nak bomohkan orang lain, itu memang adalah sangat-sangat negatif. kenapa nak bomohkan dia? kenapa nak guna sihir segala? dia ada buat jahat dengan awak ea? tapi, Tuhan kan ada. Dia kan adil. yang baik, dibalas baik. yang jahat, dibalas jahat. kalau tidak di dunia, di akhirat nanti dia akan kena juga. jadi, tak rugi pun kalau awak tak bomohkan dia. tapi, awak akan dapat balasan lagi teruk jika awak bomohkan dia sedangkan dia tak pernah pun nak kacau hidup awak. kenapa awak nak bomohkan dia ek? nak buat dia jatuh cinta dengan awak ea? dan kemudian nak amek dia jadi isteri/suami ea? tapi cuba awak fikir balik. best ke macam tu? orang lain berkasih sayang secara ikhlas. tapi awak dan pasangan? urgh..fikir la sendiri. ada juga orang yang bomohkan orang lain sebab dengki dengan kejayaan mereka. oh, awak-awak yang buat begini, ketahuilah bahawa perbuatan sebegini adalah sangat buruk. kalau awak bomohkan seseorang untuk dibuat pasangan hidup, ada juga nampak untungnya di pihak awak. walaupun ianya salah, at least awak dapat suami/isteri. tapi, jika awak bomohkan dia semata-mata kerana awak dengki kan dia, apa yang awak dapat? gembira ek tengok orang lain jatuh? seronok ea tengok orang lain gagal? puas hati ea kalau dapat taw manusia yang berjaya tu sekarang sudah tak berdaya sebab asyik sakit pagi dan petang? oh, kalau jawapan awak bagi semua soalan di atas adalah ya, awak memang manusia yang sangat p.a.t.h.e.t.i.c. = pathetic. sudah lah awak ni hati busuk sebab dengkikan orang secara negatif. kemudian terserlah pula sikap hati batu awak bila awak senang melihat kesedihan/kegagalan/keperitan hidup orang lain. huhu. kesian sungguh pada awak kerana punya hati begitu. sudahlah. masing-masing sudah dewasa. (tidak mungkin kanak-kanak 5 tahun pergi jumpa bomoh untuk bomohkan kawannya) punya otak, punya akal. sudah mampu berfikir secara rasional. sudah taw mana baik dan mana buruk.
INSAFLAH.


not a cinderella story.

this life would never be a part of cinderella story; happy ending in every episode.
be brave to face the reality.
as these people have always said,
"living life is like riding a roller-coaster. there would be the ups and downs."
so, what's the big deal right?
everyone must have their very own sad story too.




Monday, December 21, 2009

Assalamualaikum.

Tuhan meguji manusia dengan bermacam cara. dan ujian diturunkan dengan pelbagai sebab. cuma Dia yang lebih mengetahui. Aku, selaku hamba yang lemah, hanya mampu berserah dan redha dengan setiap ketentuan yang telah ditetapkan olehNya.

tidak aku sangka, yang putih boleh bertukar kelabu dalam sekelip mata. tapi tidak mengapa. mungkin kelabu itu adalah lebih baik daripada putih. bersangka baiklah dengan setiap takdir Allah kerana Dia adalah Tuhan Yang Maha Bijaksana. tidak akan ditakdirkan olehNya sesuatu yang buruk bagi hambaNya kerana sesungguhnya Dia bersifat Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

saat tekad dibulatkan, hati tidak akan tidak akan tergugat lagi. katakan saja apa yang ingin kamu katakan kerana kebenaran itu hanya aku dan Dia saja yang tahu.

.
.

Firman Allah:
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
Surah Al-Baqarah, ayat 216

Sunday, December 20, 2009

dedicated to those whom i break their hearts.

i just wanna say this:

it doesn't feel good at all when i ignore you.
it doesn't feel good at all when i pretend as if i dont care about you.
it doesn't feel good at all when i hurt you.
it doesn't feel good at all when i treat you like a stranger.
it doesn't feel good at all when i lift my ego up high to the sky.
it doesn't feel good at all when all i did is a trial to keep us in a distant.
and i really feel bad the moment i saw u walked away from my life.

i just want you to know that i do not enjoy any second i cause u heartache.
it hurts me as well to hurt you.
a sincere apology from the deepest part of my heart.

i know well that the damage can no more be undone.
there is no u-turn on this path.
so, i'll just walk straight.
and i guess you too should do the same.

Wednesday, December 16, 2009

lepas ni jangan tanya lagi.

ingat lagi post saya yang ini?
yang saya bicara tentang pembekuan hati.
ada yang menyapa bertanya,
"kenapa harus begitu?"
lalu saya menjawab malas,
"kerana saya inginkan ianya sebegitu. titik."
bila diasak dengan soalan yang sama, saya akan membalas dengan jawapan yang sama.
mudah.
tidak letih untuk saya fikir.
tapi saya lihat, orang-orang ini seakan tidak faham.
masih ingin menanti.
masih ingin mencuba.
masih mencari peluang.
mungkin silap saya juga.
bila bercakap tidak sampai maksud.
kini, saya mahu telus, tanpa selindung memberikan jawapan yang sebenar.
agar nanti mereka akan faham.
lalu berhenti menanti.
berhenti mencuba.
dan berhenti mencari peluang.
hati itu telah saya kunci.
kerana saya rasa saya sempurna begini.
berdua bukan selalunya lebih baik.
adakalanya sendiri itu lebih membahagiakan.
perjalanan hidup saya masih jauh.
dan saya tidak mahu menjadi terlalu futuristik.
biarlah saya dengan diri saya.
mengejar apa yang terdaya dengan kudrat saya.
menggapai apa yang tercapai dengan dua tangan saya.
daripada leka merancang perkara yang samar-samar kejadiannya,
lebih baik saya bekerja keras menyempurnakan cacat cela dalam akhlak saya, ibadah saya, pelajaran saya.
itu lebih utama.
hati itu telah saya kunci.
dan kunci itu saya serahkan kepadaNya.
Dia Maha Mengetahui..
siapa yang paling layak dianugerahkan kunci itu..
serta masa terbaik buat pintu itu dibuka.
jadi selepas ini, jangan lagi mengajak saya berbincang tentang hal ini.
kita noktahkan segalanya di sini.
anda yang berkenaan,
sudah faham bukan?

Tuesday, December 15, 2009

the most adorable creature on earth.

come nearer.
take a look at them?
aren't they cute?


he is soooooo lovely~


oh..oh..she melts my heart..
*faint*


his cherry-red cheek doubles his charm.
heh.
:D


innocent face. oh, i loiiike~


they are ABSOLUTELY adorable. no doubt.


the most adorable baby i've ever met.
me myself.
=p

Saturday, December 12, 2009

highlight of the day.

alhamdulillah. akhirnya, waktu-waktu getir telah berlalu. dan kini, aku terasa kembali bernafas. terasa seakan hidup yang benar-benar hidup. sebelumnya, aku hidup. tapi hati aku mati. rasa aku mati. dan jiwa aku kosong. kekosongan yang aku rasa inilah yang membunuh segala keseronokanku semasa bercuti minggu lalu. dalam masa seminggu saja, aku kehilangan lebih drpd 3kg. hilang selera makan secara serius. selera untuk shopping juga. huh! mujur ada deep. dia yg jadi pelita buat aku kala hidup bertukar kelabu. hampir setiap hari aku menelefonnya. aku curi masanya lebih drpd sejam sehari kadangkala. tapi dia tak kisah. aku sangat menghargai hal itu. terima kasih deep. aku sayang kau smpai bila-bila. :)

seminggu lepas memang sangat memeritkan. banyak konflik dalaman yang aku hadapi. sehinggalah semalam, hari-hari yang kelabu nampak sedikit berwarna-warni apabila aku habiskan banyak masa dengan keluarga. untuk meceriakan lagi diri sendiri, aku decide untuk hang out di kb mall hari ni. sepatutnya aku keluar dengan seseorang. tapi tak jadi. tak pe lah. lebih bagus kerana sememangnya aku dari awal lagi berniat untuk keluar seorang diri. mahu meluangkan masa untuk diri sendiri. abah drop aku di kb mall lebih kurang dalam pukul 11.30 a.m. lalu berjalanlah aku seorang diri dengan arah tujuan. mula-mula gi atm, kemudian maxis. lepas tu pet shop. lepas tu kedai-kedai kasut. kemudian kedai-kedai baju. lepas tu kedai-kedai buku. eh, tak..kedai buku je. heh. meskipun banyak kedai aku pergi, tapi aku tak de la shopping sangat pun sebab memang dari awal lagi berniat untuk window shopping je. bila aku menghadapi masalah ke-tidak-stabil-an emosi, terdapat dua perkara yang boleh jadi terapi terbaik aku. menyanyi sesuka hati sorang diri dan window shopping. dua hal ni memang buat aku rasa alive. window shopping tu la sebab aku rasa lepas bebas bernafas hari ni.

lagi perkara yang buat aku rasa lebih hidup hari ni adalah sesi lepak dengan family di mcD. gred A buat abah yang bagi cadangan tu. walaupun aku dibuli untuk membelanja kami sekeluarga, aku tak kisah. tak ke mananya duit aku bulan ni. lalu melepak lah kami di mcD selama lebih sejam. seronok jugak berbual dengan mamaabah. terasa mereka macam kawan aku. rasa macam sedang lepak dgn deep dan sharil je. lol.

dengan perkara-perkara yang berlaku hari ini, aku benar-benar rasa hidup kembali. esok, tiada lagi awan mendung dapat menyelebungi hidupku. aku jamin tentang hal itu. lusa, aku tak taw lagi. tunggu dan lihat saja lah k.

deep, ni ha update. :p

assalamualaikum.

huhu. lama x update blog. bukannya saya sibuk sangat. eh, tak..saya memang sibuk..tapi sibuk dengan aktiviti yg tak berfaedah. on9, makan, tdo. memang takde benda lain saya buat hari-hari kebelakangan ni. jangan tiru aksi ini okay? gaya hidup yang teruk. sampai kan beberapa hari lepas mama kata camni, "ada ke orang nak meminang anak sulung mama ni?" hahaha. saya gelak sendiri. risau pulak dia. saya okay je. perjalanan masih jauh. plus nak kasi can pada kakak saya yang da tak sabar2 nak naik pelamin tu - deep adeeba. heh. ;p

oleh sebab mama da tegur, saya pun memalaskan diri untuk on9 dan pada masa yang sama merajinkan diri meluangkan lebih masa bersama mama dan buat apa sahaja aktiviti yang dilakukannya. opps, panjangnya ayat. tapi korang faham kan? heheh. perkara pertama yang kami buat semalam adalah face massage. memang sangat seronok. dan terasa dimanjakan. haha. saya nampak ikah jealous. tapi, hey, kanak-kanak mana boley pakai mekap yg segala bagai ni. nanti rosak muka tu. huhu.

habis sesi mekap2, mama tengok tv. saya tak minat tengok tv. lalu saya kembali pada laptop kesayangan saya. sambung main cafe world. ini adalah addiction terbaru saya. kepada hafiz, sekarang saya angkat bendera putih. game ni memang addictive. terima kasih kepada k.Qist. dia la yang mempengaruhi saya main game ni. huhu. tak patut sungguh. sanggup berjaga sampai 3 pagi tunggu makanan masak. kalau saya baca buku kan bagus. entah bila nak sedar. eh..tak..da agak sedar sekarang. LOTF da baca half way. tapi 17 essay tu tak bersentuh pun lagi. oh, tolong lah...

kemudian tiba waktu untuk masuk dapur. yeay, saya suka masuk dapur sekarang. seriously, tak tipu..masak-masak dan kemas dapur memang sangat menyeronokkan. dan semalam adalah pertama kali dalam hidup, saya belajar potong ayam. huk. ngeri. kesian ayam tu. hampir hancur. nasib baik nak dibuat bahan mee goreng. jadi, mama tade la kisah sangat. plus, itu adalah percubaan pertama. first time would rarely be perfect. oh, adakah?

petang, ke rumah maktok (nenek sebelah abah). tok ayah kata saya nampak kurus. haha. gelak sendiri. time kat kl hari tu tak lalu makan. memang la kurus. lepas ni gemok balik. huhu. lama di rumah maktok. dari waktu lepas asar sampai la lepas isyak. solat maghrib dan isyak jemaah dengan mereka. seronok lagi. lama da solat jemaah dengan mereka. saya suka tok ayah jadi imam. nak cari suami macam dia la. da tua2 nanti bila da tak larat nak g masjid, boley jemaah dalam rumah je. macam tok ayah dan maktok, even terawih pun dalam rumah masa ramadhan. kan senang tu.

balik rumah, mama tengok tv je. lalu saya pun sambung lepak depan laptop layan cafe world. ish, tensyen jugak men game ni. lepas makanan masak, saya pun tdo dengan nyenyaknya. sampai tak tereply msg ejat. dia kol pun saya tak sedar kot. haha. sorry..

jadi begitulah berakhirnya hari saya semalam. pergh, panjang btol entry ni. macam descriptive essay la pulak. harap deep mampu bertahan smpai ending. so, deep..aku da update ni. best x citer aku? hee.. :D

p/s:
*tiada special entry utk prev. vacation sbb ianya sangat MEMBOSANKAN.
*post raya haji pun x jadi jugak. da basi da kot citer 2. ta payah la.
*sebenarnya saya ada menulis. tapi saya draf kan entry2 2. rasa macam tak sesuai je.

Monday, December 7, 2009

penemuan terhebat!

ok. nk mengaku awal2. tajuk saja gempak 2. saya tidak menemukan seguni emas. atau pun kura2 gergasi bekepala dua di tepi pantai port dickson. yang saya temukan hanyalah..
hanyalah..
hanyalah..
maksud..
nama..
marini itu.
heheh.
tidak cukup hebat buat anda?
tidak mengapa. saya tak kisah. kerana penemuan ini benar2 menakjubkan buat saya. selama ini saya fikirkan marini itu satu nama indonesia yg sekadar nama. tidak punya maksud.
tapi hari ini, saya telah menemukan bahawa marini itu juga nama arab. dan ianya ada makna.
hurm..kalaulah saya taw maksud nama boleh di-google, da lama saya buat.
jadi kawan2, nama marini itu punya maksud ea.
apa dia?
sila google sendiri.
x boleh kepoh2 di sini.
nanti ada orang ingat saya perasan pulak.
huhu.
nota1: post aidiladha ditangguhkan dulu. akan diusahakan utk dipost secepat mungkin.
nota 2: semoga sahabat2 saya di korea yg terlibat dgn kebakaran rumah diberi kesabaran utk menghadapi ujian tersebut.

Thursday, December 3, 2009

ad hoc holiday.

i'm going for an ad hoc holiday.
i guess this is going to be interesting.
i'm heading to kl this afternoon.
i'll do some update over there if i have spare time.
heh.
the eid story is still in progress.
i promise to publish it as soon as possible.
i've got to pack now.
see you later deary bloggie.
till then, take care people.
taa!
:D

Monday, November 30, 2009

nantikan aku.

di waktu ini.
aku cuma ingin diam.
menyepi sendiri di ruang lingkup dunia ku.
nanti aku akan kembali.
dan hikayatkan padamu kisah-kisah aku.
tentang aku. hidup ku. dunia ku.
nanti kan aku.
k?

Sunday, November 29, 2009

happy birthday to me~!

i'm 18 now.
woW!
this is truly unbelievable.
thank God for the great life He has given me.
also for the great love from a great big family.
and great friendship from great lovely friends.
I love them all.
:D

::the EIGHTeen-year-old me::
;)

.
.
.

to those who did wish me on my birthday, thank you so much.
i was so glad.
the wishes came from all around the globe.
jordan.
egypt.
korea.
uk.
russia.
indonesia.
and of course, malaysia.
:)
although it is just as short as 'happy birthday', the wish was able to touch the deepest part of my heart.

.
.
.

among the best birthday wishes for me:
* semoga dipanjangkan umur dalam ketaatan kepada-Nya
*semoga hari baru ini mematangkan lagi dirimu dan lebih mengerti lumrah kehidupan ini
* jadilah wanita yang paling bahagia

and the best wish came from he-whom-i-broke-his-heart.
*sigh*
i broke your heart. yet, you still be nice to me. you won't change right?
you never care how hurtful it would be to you, as long as the others are happy.
hey, you. try to be more selfish next time okay?
[erk. boley ke nasihat org camni? heh.]

.
.
.

among the good things which happened on my big day:
*someone sent me birthday msg 23 hours and 30 minutes earlier than the actual time for the sake of being the first. that's really cute. haha!
*this somebody made me shed my tears on my birthday. indescribable tears. T__T
*birthday party attended by the whole family members.

.
.
.

the presents received (so far):
* novel lasykar pelangi - miss yati
* chocolate pudding - mummy
* birthday entry by k.qist
* birthday entry by deep

.
.
.

in the nutshell, my 18th birthday is perfectly awesome.
i love it!
hoping for more in my upcoming birthday.
hee~
:D

Thursday, November 26, 2009

selamat hari raya korban! :D

.SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA.
.buat seluruh muslimin dan muslimat di seluruh dunia.

untuk sahabat2 saya di korea yg khabarnya terpaksa menyambut aidiladha di universiti (sebab ada kelas),
sabar aje lah k. itu dugaan hidup di perantauan. bersabar lah dgn ujian yg diberikan. Allah pasti akan membalasnya dgn sesuatu yg lebih baik.
:)

p/s: raya kali ni tade baju raya. xpe. redha. T__T

*****
.SELAMAT HARI JADI KE-13.
.buat adik saya, Muhammad Faris Hasnuddin.

jangan nakal2. dan sila jadi matured. rajin2 study. next year anda masuk f2 sudah. tade honeymoon lagi. lastly, jangan gedix nak kapel2 jugak. ketuk kepala 2 karang.

*****

.SEMOGA CEPAT SEMBUH.
.buat sepupu saya, Muhammad Hasif Abdul Razak.

sif, kuat kan semangat. jangan putus asa. walaupun terpaksa ambil spm dalam wad, jangan sedih ok. itu semua ujian dari-Nya. pasti ada hikmah di sebalik kejadian. we always pray the best for u.
:)

p/s: mama kata hasif sudah di-discharge. alhamdulillah.

*****

.TAHNIAH.
.buat hero2 cilik kelurga Che Hamid, Syahmi & Nazmi.

sorry aten lambat wish. tapi ok la ni kn. aten siap promote dalam blog lg. haha. ;p tahniah la dpt 5A ya adik2. k.alin msti bgga amil dpt 5A. nazmi plk insya-Allah blh dpt la 2 offer ke mrsm/sbp nnt. pelajar cemerlang la katakan. ngeh3. apa2 pun, tahniah skali lagi. aten tumpang bangga neyh.
:D

p/s: hadiah nnt lps balik kl k adik2. celebrate skali dgn buday pok yeh. hak2.


yg tulus ikhlas,
.fatin marini.

Monday, November 23, 2009

satu playground buat aku.

lapan belas.
cuma tinggal enam hari saje lagi sebelum usia ku menginjak angka tersebut.
angka yg menjadi titik akhir zaman kanak-kanak ku.
angka yang mengharuskan aku bersiap sedia mengharung dunia secara lebih matang dan berdikari.
meskipun zaman kanak-kanak ku bakal berakhir, persepsi aku tentang hidup tidak akan pernah berubah.

hidup, bagi aku, adalah satu taman permainan.
ada bahagian yang menyeronokkan.
dan ada pula yang tidak.
kadangkala, aku berjalan di taman itu.
perlahan. tenang dan damai.
kadangkala, aku menjadi sangat teruja.
berlari-lari di sekitar taman.
gembira. ceria. bahagia.
ada waktunya takala aku asyik bermain, aku jatuh.
rebah.
sakit.
tapi aku tidak gentar.
pabila ku hulurkan tangan, ramai yang menyambut untuk membantu aku berdiri kembali.
ada mama.
ada abah.
ada keluarga tersayang.
ada sahabat tercinta.
dan sesekali aku ada dia.
namun, nasib aku bukan selalunya baik.
ada waktunya, aku rebah tersungkur di lembah yg sunyi.
menangis terduduk seorang diri.
ku hulur tangan, tapi tiada yg menyambut.
aku tidak kisah.
kerana aku faham.
walau tiada mama,
walau tiada abah,
walau tiada keluarga tersayang,
walau tiada sahabat tercinta,
dan walau aku tidak punya dia,
tapi aku ada...DIA.

dalam hidup ini.
dalam taman permainan ini.
aku tidak pernah sepi.
aku tidak pernah sendiri.
bersuka ria lah aku di taman ini.
jatuh dan rebah itu perkara biasa.
jangan bersedih atau berduka.
sakit itu cuma seketika.
luka itu akan sembuh juga akhirnya.
parutnya, mungkin ada.
hodoh.
tapi ingatlah aku.
yang hodoh itulah yg mampu memberi pengajaran dan peringatan buatku di hari muka.
sekali sudah jatuh, tidak mungkin aku mahu jatuh lagi.

::I live my life to the fullest::

Wednesday, November 18, 2009

weng.

sedikit emosional.
berbaur rasa.
maw menangis.
maw ketawa.
maw senyum.
maw segala.
kenapa?
jangan ditanya. saya weng sekarang.

Tuesday, November 17, 2009

new chapter begins?

it has been exactly two years since 'that' day.
and also two years of 'hye and bye' relationship afterwards.
it's tiring, yet i'm having fun.
the experience is like riding a roller-coaster.
a moment, i was lifted up high to the sky.
whilst the other moment, i was brought down to the lowest point of my life.
after two years, i have gained a better understanding of what really love is.
and it is not only all about love.
i learn much more than that.
and those lessons are certainly valuable for a life time.

*
*

so, what is coming up next?
would i stay?
or am i moving on?
haha. i simply dont know.
currently, i'm sitting on the fence.
undecided.
but hey, it feels good to stay like this.

*
*

why cant i just start a new life?
i am. but, i open up a new chapter of my life in my very own way that you would never understand.
i like it to be this way.
so, please let it be.

Monday, November 16, 2009

duit & saya.

lecturer minta kami practice menulis esei dalam english. tapi err..saya malas. harap maklum.

jj. dua hari berturut-turut da mem-pijakkan kaki di tempat itu. semalam dan hari ini. maka dengan rasminya, duit elaun fatin marini tinggal lg rm30. haha. memang cemerlang, gemilang dan terbilang lah. x smpai sepuluh hari pn lg dpt elaun. tp bley berbaki smpai rm30 je. wah! memang saya patut kawen dgn millionaire. haha! [erk. marini mmg kuat berangan!]

duit mengalir macam air. tidak taw disalurkan ke mana. tengok2 saje da nk abes. aduh! aduh! aduh! pusing otak bila fikir pasal duit. dulu semangat kot nk buat financial management. tapi mcm hampeh je. mampu bertahan sebulan je kot. lepas tu hancur musnah plan tersebut. tinggal kenangan. huu! malang sungguh jadi insan boros ni.

lg seminggu nk blk rumah da. igt nk balik shopping di rantau panjang. tapi, hurm..simpan je la niat 2. mana ada duit lg da. malas arh nk pow mamabah. bukan kesian. tapi ada plan lain. kesh3. nnt smpai kl baru nk pow mereka banyak. ngeh3. *evil laugh* naseb badan la mamabah terchenta dapat anak mcm saya. x pandai nk berjimat cermat langsung. huu!

dengan perangai yg boros macam ni, saya x fikir yg saya akan dapat survive di warwick nanti. oleh itu, harus nekad untuk berlatih berjimat cermat dari sekarang. sedih jugak sebenarnya bila mengingatkan duit yg habis dengan sia-sia. tidak taw ke mana hala tujunya. kalau ada baju sepasang dua 2 okei juga la kan. ini tidak. entah ke mana saje duit tu membawa diri. huhu. sedih!

kalau ikut plan masa depan, banyak benda yg ingin saya lakukan memerlukan DUIT. [kawen x masuk dalam list. harap maklum.] semua plan itu adalah untuk kepuasan diri. jadi saya tidak ingin menyusahkan mama abah. oleh yg demikian, saya fikir saya harus serius dalam menabung. dua posen sehari pn okei kn? kalau didarab dengan 365 hari, saya bley dapat rm73 setahun. lepas 2 kalau didarab dengan 5 tahun, dalam akaun saya bley ada rm365. ok la 2 kn? sudah boley beli tiket untuk melancong ke sarawak lepas habis study nanti. hee~ [tapi, pelancongan ke sarawak pun tade dalam list masa depan saya. heh.]

semoga plan financial management saya untuk tahun depan akan berjaya. harapnya tidak berakhir separuh jalan sebagaimana yg terjadi pada tahun ini. tahun ni cukup 18 tahun usia saya. [erm, sekarang blom lg. lg 13 hari. hehe.] sudah sepatutnya saya mula fikir tentang masa depan. rancangan ekonomi perlu ada untuk menjamin kesejahteraan hidup di masa akan datang. no one knows what's gonna happen next, right? jadi, molek lah sekiranya saya mula menyediakan payung pada hari ini. bimbang pula kalau2 hujan lebat di esok hari.

Saturday, November 14, 2009

TeSL Night!

yippie!
the TeSL Night has finally over.
you have no idea how relief i felt.
after a few hectic days, we finally can sit back and enjoy our normal daily routine.
i am now able to have a good sleep, good food, and good time with my girls.
hee~
:D
the TeSL Night just now was real splendid.
i could see that everyone was having fun and enjoying the show to the fullest.
as for me, it feels great to contribute something to my class.
i was quite worried at first because i afraid that i might disappoint my classmates.
however, the joy of working together killed all the negative thoughts.
i really thanked Jamie for her last minute idea.
her appearance had lighted up the show.
she's the real heroine of the story, not me.
:)
i was overjoyed with our success,
which was truly unexpected.
haha.
we're the winner!!
who wont shed tears to hear such terrific news?
ngee~
all the sacrifice which i've made have been paid.
it's really worth it not to go to mama's convocation and share this jovial moment together with all my beloved ones.
tomorrow, we're going to jj to celebrate this success.
wee~
this is such a moment worth to be remembered for a life time.
:D

to all TeSL A students:
i love you guys with all my heart and might.
[cheewah..klo sapa baca ni x terharu lg x taw la.. :p]

p/s: erk. something wrong somewhere wif fb. haha. 2 la. asyik sgt buat something yg x patut slama neyh. x-p
p/s:: gambar tade. rujuk fb utk kererangan lanjut,