Monday, January 21, 2013

contengan pasca satu januari '13.

bismillahirrahmanirrahim.

assalamualaikum w.b.t. 

contengan pertama untuk tahun 2013. sungguh, saya tidak punya idea untuk menulis sekarang. mengalami writer's block sudah berminggu lamanya. dan akhirnya, saya pujuk diri untuk  mengalah dan menconteng apa juga lintasan-lintasan fikiran. pedulikan apa hasil akhirnya - yang utama orang tahu tanah ini masih berpenghuni, alhamdulillah.

apa khabar dua puluh satu hari tahun baru kalian? dua puluh satu hari saya berlalu sekelip mata. saya masih ingat hari pertama persekolahan 2013 tanggal 7 januari lalu. dan tanpa disedari, waktu sudah menjejak 22 januari. waktu itu sungguh ajaib kan? adakala bergerak sepantas kilat, dan ada ketika merangkak tak mampu dipercepat. ah, yang pasti sungguh sulit mengejar waktu. larinya pantas tanpa peduli apakah manusia mengikuti atau jauh tertinggal di belakang. dan "Demi masa, sesungguhnya manusia berada dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan kebajikan serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran." (Al-'Asr:1-3) Semoga, (ya, semoga) dua puluh satu hari kita yang berlalu  tidak diperhitung sia-sia olehNya.

em. apa lagi untuk dikisahkan? oh, hari yang terbaik setakat ini pasca 010113. ini:

alhamdulillah, thumma alhamdulillah. Allah memberi peluang untuk kami merasa salji sekali lagi tahun ini. bahkan, lebih lebat dari tahun lepas. mungkin sahaja, kerana Allah tahu ini boleh jadi kali terakhir kami merasi sejuk salju bumi uk. :')

*diam*

saya rasa, that's about it - contengan pasca satu januari 2013 saya. doakan saya mampu memecahkan writer's block ini, agar saya mampu kembali menulis seperti sedia kala. till then, fi amanillah! Y

2 comments:

reenkyra said...

sedaknyo ore tu main salji...

sayayangsayangmummy said...

mummy, saje nk tggal titipan rasa buat mummy. hee. finally, i read ur blog. terharu tak? lalala~ <3