Thursday, October 21, 2010

the fat me.

assalamualaikum.

uk menjadi semakin sejuk hari demi hari.
kesejukan yang melanda sekarang sudah unbearable bagi saya.
sudah mula pakai baju stokin dan seluar berlapislapis dalam rumah.
kadangkadang pakai sweater + winter coat lagi dalam rumah.
bila tengok cermin, ada jugak gaya orang otak tak lurus seposen.
tapi, nak buat macam mana?
sejukkk ammmaatttt.
saya jeles ok arina boleh pakai jubah bungabunga di jordan.
jubah yang saya bawak ke uk buat pekasam aje lah.
nak pakai ke kelas memang jadi tugu ais tengah jalan agaknya saya ni.
huk!
melihatkan keadaan yang semakin mendesak,
saya telah mengeluarkan satu solusi yang diharapkan dapat membantu saya menangani masalah kesejukan ni.
nak taw tak apa dia?
.kegemukan.
ya.
betul.
percayalah.
i have to resort to getting fatter because i cant think of any way else to cope with this super-mad chilliness-which-slowly-kills-me-day-after-day.
hoh.
begitu detail sekali saya describe tentang kesejukan itu dengan harapan kalian dapat imagine mengapa saya pilih jalan yang pelik ini.
jadi mama, bersedialah melihat wajah baru anakmu yang comel ini dua minggu dari sekarang.
che su mesti tak sabar kan?
haha.
tapi kalau tak comel macam sekarang lagi, duk diamdiam aje taw?
jangan bisingbising.
nanti saya megurus balik,
kesian saya.

2 comments:

Shahril said...

makan banyak2!!!!!!!!!

Rossarina™ said...

hahaha jordan masih panas. sebab tuh bole pakai jubah2 segala. nanti dah start sejuk, saya sendiri pun jadi macam Mayeni LOL. tapi bole tahan lagi la tak pakai winter coat dalam rumah ehehehe. uk sangat sejuk la kalau camtuh @_@

takpe, nanti balik malaysia bole la kurus balik :D